Analyse & Advies

Veranderingen komen in hoog tempo op ons af. Organisaties moeten flexibel en snel kunnen inspelen op nieuwe mogelijkheden. Enorme versnelling bij het realiseren van veranderingen kan worden bereikt door medewerkers te laten samenwerken en de verantwoordelijkheid laag in de organisatie te leggen. En door middel van analyse en advies – mede vanuit de eigen medewerkers – creëer je een interne en continue kracht om bestaande processen, producten en diensten succesvol te veranderen.

Het systematisch ontleden van een complex probleem is nauw verwant aan kritisch denken. Je neemt niets zomaar als vanzelfsprekend aan, maar je stelt vragen als:

  1. Waarom is dat zo?
  2. Hoe werkt dat?
  3. Wat betekent dat precies?

Daaruit volgt een beredeneerde aanbeveling om een bepaalde keuze te maken en een effectief implementatieplan. Zoals aangegeven zijn in deze beredenering de eigen medewerkers cruciaal!

Ik sta voor resultaatgericht verbeteren en kan in korte tijd succesvolle veranderingen in gang zetten door mijn ervaring in advisering en ondersteuning bij strategische vraagstukken en verbetertrajecten, het Agile en Lean werken en de realisatie van duurzame resultaten.

“Action without vision is only wasting time, vision without action is merely day dreaming, but vision with action can change the world.”

Nelson Mandela